Tepung Kek
Terdapat 6 Formula "Butter Cake" yang Lazat...
Chocolate Cake
1. Chocolate Moist
Cara Memasak
a) Putarkan gula dengan Mentega (250g) hingga kembang,
b) Masukkan telur satu per satu (4 biji),
c) Masukkan adunan "Tepung Kek Aisy", gaul hingga sebati,
d) Masukkan ke dalam acuan, boleh dibakar atau dikukus.
Double Delight
2. Chocolate and Orange
3. Lemon and Capuccino
4. Orange and Blueberry
5. Pandan and Lemon
6. Strawberry and Chocolate
Cara Memasak
a) Putarkan gula dengan Mentega (250g) hingga kembang,
b) Masukkan telur satu per satu (4 biji),
c) Masukkan adunan "Tepung Kek Aisy", gaul hingga sebati,
d) Pisahkan adunan menjadi 2 bahagian, ("Bahagian A" & "Bahagian B")
e) "Bahagian A", masukan perasa yang pertama,
f) "Bahagian B", masukan perasa yang kedua,
d) Masukkan adunan "Bahagian A" dan "Bahagian B" secara berselang-seli
ke dalam acuan, boleh dibakar atau dikukus.
Satu bungkus 360g - 420g menghasilkan hampir 1 kg Kek yang Lazat.
Chocolate Cake
1. Chocolate Moist
Cara Memasak
a) Putarkan gula dengan Mentega (250g) hingga kembang,
b) Masukkan telur satu per satu (4 biji),
c) Masukkan adunan "Tepung Kek Aisy", gaul hingga sebati,
d) Masukkan ke dalam acuan, boleh dibakar atau dikukus.
Double Delight
2. Chocolate and Orange
3. Lemon and Capuccino
4. Orange and Blueberry
5. Pandan and Lemon
6. Strawberry and Chocolate
Cara Memasak
a) Putarkan gula dengan Mentega (250g) hingga kembang,
b) Masukkan telur satu per satu (4 biji),
c) Masukkan adunan "Tepung Kek Aisy", gaul hingga sebati,
d) Pisahkan adunan menjadi 2 bahagian, ("Bahagian A" & "Bahagian B")
e) "Bahagian A", masukan perasa yang pertama,
f) "Bahagian B", masukan perasa yang kedua,
d) Masukkan adunan "Bahagian A" dan "Bahagian B" secara berselang-seli
ke dalam acuan, boleh dibakar atau dikukus.
Satu bungkus 360g - 420g menghasilkan hampir 1 kg Kek yang Lazat.